Dark Days

Υπάρχουν πολλά Comics που έχουν μείνει στην ιστορία γιατί παρουσίασαν μια υπέροχη ιστορία με ένα καταπληκτικό σχέδιο και έγιναν σημείο αναφοράς για τις επόμενες εκδόσεις γενικότερα. Αυτά τα Comics  συνήθως τα καταλαβαίνεις από το πρώτο τεύχος, όταν διαβάζοντας την τελευταία σελίδα το κλείνεις με γουρλωμένα μάτια και σαν πεινασμένο αρπακτικό ψάχνεις το επόμενο τεύχος! Αυτό […]

Υπάρχουν πολλά Comics που έχουν μείνει στην ιστορία γιατί παρουσίασαν μια υπέροχη ιστορία με ένα καταπληκτικό σχέδιο και έγιναν σημείο αναφοράς για τις επόμενες εκδόσεις γενικότερα. Αυτά τα Comics  συνήθως τα καταλαβαίνεις από το πρώτο τεύχος, όταν διαβάζοντας την τελευταία σελίδα το κλείνεις με γουρλωμένα μάτια και σαν πεινασμένο αρπακτικό ψάχνεις το επόμενο τεύχος!

Αυτό ακριβώς ήταν το συναίσθημα με το DarkNights: Metal #1 της DC!

Η DC μας έδωσε δύο εισαγωγικά τεύχη τα TheForgeκαι Castingγια να προετοιμάσουν τον αναγνώστη για την παράνοια και την τρέλα που θα ακολουθήσει. Στην πραγματικότητα δημιούργησαν άπειρα αναπάντητα ερωτήματα καθώς βλέπουμε ένα Batmanόπως δεν τον έχουμε ξαναδείνα ερευνά για ένα μέταλλοαδιαφορώντας για τις προειδοποιήσεις όλων ότι !Ο Batmanαναζητά ένα πολύ δυνατό και παλιό μεταλλικό αντικείμενο στην όλη διαδικασία αποκαλύπτονται όλες οι έρευνες που έκανε κρυφά πολλά χρόνια τώρα με τους ήρωες SupermanGreenLanternνα αγχώνονται και τον αναγνώστη να μπερδεύεται όλο και περισσότερο!Το σκηνικό δεν αλλάζει και πολύ στο Castingόπου έχουμε απίστευτες σκηνές στις οποίες εμφανίζονται oJoker, η WonderWoman, η Talia, και ο Dubbilex.

Μπαίνοντας στο Metal #1 αρχίζουν τα πράγματα και παίρνουν μορφή! Καθώς η JusticeLeagueεπιστρέφει από μια περιπέτεια στο διάστημα ανακαλύπτει ότι το Gothamέχει καταστραφεί από ένα μεγάλο βουνό που έχει εμφανιστεί από το πουθενά! Το βουνό ουσιαστικά είναι ένα τεράστιο εργαστήριο που εμφανίστηκε από το πουθενά. Μετά από μια αιφνίδια συνάντηση με τους Blackhawksμια anti-apocalypticομάδα τους αποκαλύπτει τι πρόκειται να συμβεί. Υπάρχει ένας αντίπαλος που ετοιμάζεται να εισβάλει στη δική μας διάσταση από το λεγόμενο DarkUniverse,του οποίου την ύπαρξη δεν γνώριζε κανείς. Ο αντίπαλος αυτός έχει μελετήσει το Batmanόλα αυτά τα χρόνια και αυτός θα αποτελέσει την πύλη για να έρθει στη διάσταση μας. Μέχρι εδώ το συγκεκριμένο comicδεν έχει πει κάτι καινούριο. Αυτό που το απογειώνει είναι ότι ο αντίπαλος αυτός που λέγετε Barbatos έχει ένα «σκοτεινό» στρατό από Batmenσε συνδυασμό με άλλους ήρωες έτσι έχουμε τουςRedDeath (Batman/Flash), MurderMachine (Batman/Cyborg), Dawnbreaker (Batman/GreenLantern), Drowned (Batman/Aquaman&Mera) Merciless (Batman/WonderWoman),Devastator (Batman/Doomsday) και ο τελευταίος TheBatmanwholaughs (Batman/Joker)!!!

Μέχρι στιγμής το Comicέχει βγάλει δύο τεύχη από την κύρια σειρά και τρία oneshotπου εξηγούν ταoriginτων alternativeBatmanκαι πως έγιναν κακοί! Εκεί με κέρδισε, για τα καλά, αυτή η σειρά και την κάνει να παίρνει μια θέση στο «πάνθεον». Ο ScottSnyderπαίρνει τις αδυναμίες στην ψυχοσύνθεση του BruceWayneαπό το θάνατο των γονιών του μέχριτην αδυναμία που έχει στον Alfredως υποκατάστατο της πατρική φιγούρας και μας παρουσιάζει εναλλακτικά σενάρια. Τι θα γινόταν αν οBruceWayneτελικά υπέκυπτε στον πειρασμό να γυρίσει στο παρελθόν και να αποτρέψει το θάνατο των γονιών του ή να αναπληρώσει τον Alfredμε μια τεχνίτη νοημοσύνη που θα είχε όλα τα χαρακτηριστικά του. Όλα αυτά τα χρόνια ο BruceWayneέχει περάσει από πολύ δύσκολά ψυχολογικά μονοπάτια στα οποία τον έχουν οδηγήσει οι αντίπαλοι του προκειμένου να τον καταστρέψουν και από όλα έβγαινε αλώβητος και στο τέλος ανέκαμπτε χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις. Αυτό κάνει τον Batmanαρκετά απόμακρο από τον αναγνώστη που ξέρει ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά γιατί ο Batmanείναι themanwiththeplanκαι τα έχει σκεφτεί όλα από πριν.

Στις ιστορίες του DarkNights: Metalβλέπουμε έναν πιο BruceWayneκαι σίγουρα έναν πιο ρεαλιστικό Batmanπου υπέκυψε και υπάρχουν, φυσικά, συνέπειες. Δεν έγινε ο Batmanκακός, απλά σε μια πολύ κακή στιγμή της ζωής του δεν πείρε την απόλυτα σωστή/ηρωική απόφαση αλλά λύγησε όπως θα λύγιζε και ένας απλός άνθρωπος!

ΟScottSnyderμαζί με τον GregCapulloπιστεύω ότι δημιούργησαν άλλη μια επική στιγμή για τον αγαπημένο μας ήρωα και ακόμα κι αν δε βρει ενδιαφέρουσα την υπόθεση την βασικής ιστορίας του Metal,τα Tiedinsμε τα originsτων evilBatmenνομίζω αξίζει να τα δια βάσει κανείς! Ας το παραδεχτούμε όλοι θα θέλαμε να δούμε το Originτου TheBatmanwholaughsο οποίος κυκλοφορεί με αλυσοδεμένους λυσσασμένους Robin!!!

Σκηνή που ξεχωρίζει είναι στο κλείσιμο του Metal #2 στην ερώτηση της WonderWomanπου είναι ο Bruce;Μια συγκλονιστική φωνή λέει: YouwantBruceWayne?

Η απάντηση δίνεται από τη φωτογραφία του postόπου εμφανίζονται όλοι οι Batmenλέγοντας “I’mrighthere”! (εκπληκτική εικονογράφηση από τον Greg Capullo!!!)

 

Επισκεφτείτε στη σελίδα μας στο facebook για περισσότερα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *