Κρητικό Απόρρητο Κρητικό Απόρρητο

20 πράγματα που όλοι οι φοιτητές κάνουμε κατά τη διάρκεια της εξεταστικής!

1. Το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν έρχεσαι αντιμέτωπος/η με την ύλη που έχεις για επανάληψη, είναι να σκέφτεσαι έντονα και για πολλή ώρα τι θα μπορούσε να συμβεί αν έκλεινες τα βιβλία και τα παρατούσες όλα.

Ποιος χρειάζεται το πτυχίο; Τόσοι τα κατάφεραν και χωρίς αυτό. 

2. Προφανώς, προτού ξεκινήσεις τη μελέτη, θα πρέπει να αγοράσεις και τον κατάλληλο εξοπλισμό, καθώς είναι αδύνατο να κάνεις επανάληψη χωρίς Post-it και φωσφοριζέ μαρκαδοράκια.

3. Και προτού πέσεις με τα μούτρα στο διάβασμα (χαχα!), πρέπει να φτιάξεις και το κατάλληλο πρόγραμμα μελέτης.

Το οποίο κατά πάσα πιθανότητα, θα σου πάρει και μία μέρα ολόκληρη.

4. Σε περίπτωση λοιπόν, που το φτιάξεις και το κάνεις και σωστά, είναι η στιγμή που συνειδητοποιείς  τον τεράστιο όγκο δουλειάς που έχεις να βγάλεις.

Και φυσικά, αν θέλεις να αποφύγεις λίγο ακόμα το διάβασμα, υπάρχουν τρόποι. Αρχίζεις να προσθέτεις στο πρόγραμμα επιπλέον άσχετα πράγματα, όπως πότε θα φας ή πότε θα βγεις για καφέ και ξοδεύεις άλλες 3-4 ώρες για να χρωματίσεις τις υποχρεώσεις σου με τα καινούρια σου μαρκαδοράκια. Είναι δημιουργικό τουλάχιστον…

5. Αποφασίζεις να ξεκινήσεις επιτέλους διάβασμα. Πιάνεις το πρώτο μάθημα λοιπόν και κάπου εκεί ανακαλύπτεις πως δεν έχεις να μάθεις όσα δεν έχεις κοιτάξει όλο το εξάμηνο, αλλά κι αυτά που είχες διαβάσει κάποτε και τώρα απλά ούτε καν που θυμάσαι…

Με λίγα λόγια, έχεις μπλέξει άσχημα!

6. Κάπου πρέπει να γκρινιάξεις. Δεν μπορείς να το κρατάς άλλο μέσα σου! Ενημερώνεις λοιπόν, συμφοιτητές, φίλους και γνωστούς για την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι με την ελπίδα πως θα ακούσεις ότι κι εκείνοι βρίσκονται σε παρόμοια θέση.

Μη σηκώνεις μόνος/η σου το βάρος των τύψεων…

7. Και καθώς βλέπεις πως τα πράγματα δεν είναι όπως θα ήθελες, περνάς πολύ χρόνο σκεπτόμενος/η ποια μαθήματα θα παλέψεις τώρα και ποια θα αφήσεις για Σεπτέμβρη.

Κάπως πρέπει να σώσεις την κατάσταση!

8. Όλα αυτά βέβαια, μέχρι να δεις κάποιον συμφοιτητή σου να περνάει από μπροστά σου μ’ έναν πάκο φρεσκοτυπωμένες σημειώσεις και εκεί συνειδητοποιείς πως τελικά δεν σώζεται με τίποτα.

9. Κατά τη διάρκεια της εξεταστικής, τα ποτήρια με τον καφέ πηγαίνουν κι έρχονται. Από τη μία επειδή έχεις καταλάβει πως για τις επόμενες τρεις εβδομάδες δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθείς κι από την άλλη, είναι ένας τρόπος να χάνεις χρόνο έχοντας λόγο.

10. Εντάξει, θα κλάψεις και λίγο.

Άτιμη εξεταστική, που παίζεις με τα συναισθήματά μας…

11. Προφανώς και κάποια μαθήματα θα τα παίξεις στην τύχη κάνοντας επανάληψη τη μισή ύλη (τα πιο sos δηλαδή) και ελπίζοντας πως τα θέματα που θα πέσουν να είναι από εκεί.

Τι καζίνο, τι εξεταστική! Τουλάχιστον δεν είσαι παράνομος/η!

12. Θα διαβάσεις κιόλας.

Και θα είναι τόσο μα τόσο βαρετό.

13. Και εννοείται πως θα βγεις έξω να ανταμείψεις τον εαυτό σου που κατάφερε να διαβάσει.

Κι ας ήταν τρεις ολόκληρες σελίδες.

14. Σίγουρα στεναχωριέσαι που όλοι οι υπόλοιποι διαβάζουν πολύ περισσότερο από εσένα.

Πίστεψέ με, δεν διαβάζουν. Χαζεύουν το ίδιο με εσένα, μη σου πω και περισσότερο!

15. Η περίοδος της εξεταστικής είναι η κατάλληλη στιγμή να ανακαλύψεις νέα ενδιαφέροντα.

Γιατί να διαβάσεις για την εξεταστική, ενώ μόλις ανακάλυψες ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα στην αποθήκη; Επιπλέον, κάποτε είχες κλίση στη ζωγραφική… Γιατί να μην πιάσεις ξανά τα πινέλα και τις ξυλομπογιές σου; Άσε, που έχει μια τέλεια εκπομπή μαγειρικής στην τηλεόραση!

16. Ως αποτέλεσμα αυτού, θα κάνεις πολλές ολονυχτίες για να αναπληρώσεις τις χαμένες ώρες που χάζευες.

17. Τα διαλείμματα για φαγητό γίνονται σχεδόν ανά μισάωρο.

Το φαγητό είναι η μόνη διασκέδασή σου. Δεν θα στην κόψουν κι αυτή!

18. Θα κλάψεις λίγο ακόμα παίρνοντας τηλέφωνο τον/την κολλητό/ή σου ή τη μαμά σου για να πεις πως δεν αντέχεις άλλο με το διάβασμα και κοντεύεις να τρελαθείς.

Και πιθανώς, η συμβουλή που θα σου δώσουν είναι να μην πιέζεσαι τόσο… (τώρα μπορείς να χαζεύεις χωρίς τύψεις)

19. Κι όταν όλα τελειώσουν, θα βάλεις μπροστά τα μεγάλα σχέδια που κάνεις όλες αυτές τις μέρες… Full διασκέδαση από το πρωί μέχρι το βράδυ!

20. Αλλά στην πραγματικότητα, το μόνο που θες να κάνεις είναι να κοιμάσαι όλη μέρα.

Και είναι απλά ΤΕΛΕΙΟ!

Πηγή: neopolis.gr