Κρητικό Απόρρητο Κρητικό Απόρρητο

8 πράγματα που δε θέλεις με τίποτα να σου συμβούν, αν είσαι προληπτικός!

Είμαι το ίδιο προληπτική με σένα, πίστεψέ με! Πάραυτα, φαντάζομαι όπως έχεις καταλάβει κι εσύ, σ’ αυτά τα πράγματα πρέπει να τους «κόβουμε» τον αέρα όσο είναι καιρός, διαφορετικά θα μας καβαλήσουν και θα αρχίσουν να μας επηρεάζουν σε τόσο μεγάλο βαθμό, που θα μας αποκαλούν σχιζοφρενείς.

Ξέρω, είναι δύσκολο από τη μια στιγμή στην άλλη να σταματήσεις να πιστεύεις σε κάποιες καταστάσεις, ωστόσο ακόμα πιο δύσκολη θα είναι η ζωή σου με το να τους δίνεις τέτοια βάση και να τις αυξάνεις κιόλας!

Τέλοσπαντων όμως, μέχρι να φτάσεις σε εκείνο το σημείο της εξυγίανσης που λέμε, θέλεις χρόνο κι εγώ δυστυχώς δεν είμαι εδώ σήμερα για να σε βοηθήσω σ’ αυτή σου την προσπάθεια.

Θέλω απλώς να παρουσιάσω μερικές από τις πιο κοινές προλήψεις που πιστεύει ο κόσμος (μαζί κι εγώ) στις μέρες μας:

1. Σπασμένος καθρέφτης 

Σημαίνει 7 χρόνια αλύπητης γρουσουζιάς και δυστυχίας και είναι ίσως η πιο γνωστή και ταυτόχρονα τρομακτική προκατάληψη. Ακόμα και πολλοί (υποτιθέμενοι) ορθολογιστές δεν έχουν καταφέρει να της ξεφύγουν. Αν λοιπόν (χτύπα ξύλο) σου τύχει, τότε λένε πως για να αποφύγεις τα χίλια «κακά» που συνεπάγεται αυτό, πρέπει να αφήσεις τα θρύψαλα για 7 ώρες (η κάθε μία αντιστοιχεί σε ένα χρόνο) εκεί όπου έσπασαν.

2. Ανοιχτό ψαλίδι 

Δεν καταλαβαίνω γιατί να το κάνει κάποιος αυτό. Τόση βαρεμάρα πια; Και πες εγώ είμαι ψυχαναγκαστική και θα με πιάσει καμιά κρίση πανικού στη θέα ενός μη κλειστού (όπως θα έπρεπε να είναι) ψαλιδιού. Πέρα από τη γλωσσοφαγιά μπορεί να φέρει ένα ανοιχτό ψαλίδι από μόνο του, θα έχεις να αντιμετωπίσεις κι εμένα.

3. Παπούτσι γυρισμένο 

Να μία πολύ καλή αφορμή να ξεκινήσεις να συμμαζεύεις τα πράγματά σου και να τα κρατάς σε μια τάξη. Φοβούμενος/η μην πάθεις τίποτα κακό εάν γυρίσει το παπούτσι σου ανάποδα, θα το βγάζεις προσεκτικά και θα το τοποθετείς αναλόγως στη θέση του.

4. Ομπρέλα ανοιχτή μες το σπίτι (κυρίως μες το σπίτι)

Ξέρεις τι σημαίνει ομπρέλα ανοιχτή;; Θάνατος σημαίνει! Θες εσύ να σου έρθει κανένας θάνατος; Κλείστην τη ριμάδα. Άμα θες να την ελέγξεις, κάνε ένα βήμα μέχρι το μπαλκόνι ή το διάδρομο της πολυκατοικίας και κάνε τη δουλειά σου.

5. Μαύρη γάτα

Σε αντίθεση με το εξωτερικό, σε εμάς η μαύρη γάτα θεωρείται γρουσούζικη. Συνήθως όταν κάποιος τη συναντά στο δρόμο του, σταυροκοπιέται 100 φορές λέγοντας “Ξου, ξου” και κάνει 3 σβούρες γύρω από τον εαυτό του. Ή έτσι θα πρεπε τουλάχιστον… Όσοι βέβαια είναι Σαββατογεννημένοι δεν τους επηρεάζει καθόλου.

6. Πέρασμα κάτω από σκάλες

 Θα περάσεις από όπου αλλού μπορείς να φανταστείς, θα σκαρφαλώσεις μάντρες, συρματοπλέγματα κι ό,τι άλλο θες, αλλά κάτω από σκάλα, πινακίδες και άλλα παρεμφερή, δεν περνάς!

7. Ο αριθμός 13 (Στο εξωτερικό πάλι ισχύει το ανάποδο)

Ο αριθμός 13 από μόνος του και η ημέρα Τρίτη και 13, θεωρούνται γρουσούζικα σε πολλά μέρη. Οι ρίζες αυτής της δεισιδαιμονίας ωστόσο φτάνουν πίσω στη Βίβλο. Θυμηθείτε πως ο Ιησούς είχε 13 μαθητές, μέχρι τη στιγμή που τον πρόδωσε ο Ιούδας.

8. Άμα πέσει αλάτι

Ας πούμε ότι γίνεται μία απότομη κίνηση και σου πέφτει το αλάτι, άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε. Παίρνεις κατευθείαν λίγο από αυτό και το ρίχνεις πίσω σου, πάνω από τον ώμο σου κι ο Θεός βοηθός!


Βέβαια έτσι όπως τα λέμε, πρέπει να παραδεχτούμε πως είναι λίγο αστεία όλα αυτά κι ακόμα πιο αστείοι εμείς που καθόμαστε και τα πιστεύουμε. Άμα ήταν όντως αληθινά όλα τα παραπάνω, τότε λίγοι από εμάς θα την είχαν βγάλει καθαρή. Πολύ λίγοι. Μοναδική λύση θα ήταν να καθόμαστε σπίτι ακούνητοι, ακίνητοι κι αγέλαστοι.

Και εκτός αυτού, δε γίνεται κάθε ατυχία που μας συμβαίνει να τη ρίχνουμε σε γκαντεμιές και τα σχετικά. Ζημιές και λάθη γίνονται, δε χρειάζεται να τα πολυαναλύουμε.

Πηγή: neopolis.gr